Scheidsrechtersopleidingen worden in Limburg in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond georganiseerd. Er kan per direct gestart worden met het volgen van de verschillende opleidingen.

Kijk hieronder voor de informatie over de verschillende opleidingen voor scheidsrechters.

Jeugdscheidsrechter

De opleiding tot Jeugdscheidsrechter wordt gefaciliteerd door het Nederlands Handbal Verbond. De opleiding leidt scheidsrechters op voor het leiden van wedstrijden bij de D- en E-jeugd.

Kijk hier voor alle informatie over deze opleiding.

Verenigingsscheidsrechter

De opleiding tot Verenigingsscheidsrechter wordt gefaciliteerd door het Nederlands Handbal Verbond. Tijdens deze opleiding wordt de cursist opgeleid voor het leiden van wedstrijden in de breedtesport voor Senioren, A-, B- en C-jeugd.

Kijk hier voor alle informatie over de opleiding.

Bondsscheidsrechter 3 

De opleiding tot Bondsscheidsrechter wordt gefaciliteerd door het Nederlands Handbal Verbond. Een scheidsrechter wordt binnen deze opleiding begeleid om wedstrijden te leiden in de wedstrijdsport van Senioren, A-, B- en C-jeugd.

Kijk hier voor alle informatie over deze opleiding.

Praktijkbegeleider

De opleiding tot Praktijkbegeleider wordt gefaciliteerd door het Nederlands Handbal Verbond in samenwerking met andere sportbonden. Tijdens de opleiding leert de cursist hoe beginnende trainers of scheidsrechters een optimale leeromgeving geboden kan worden en hoe je het beste een positief leerklimaat kunt neerzetten.

Kijk hier voor alle informatie over deze opleiding.

Kosten opleiding

Aan het volgen van een opleiding tot scheidsrechter zijn kosten verbonden. De opleiding tot jeugd- en/of verenigingsscheidsrechter kan gratis worden gevolgd. Voor de opleiding van Bondsscheidsrechters brengt het Nederlands Handbal Verbond kosten in rekening.

Financiële bijdrage Limburg Handbal

De vereniging betaalt aan het Nederlands Handbal Verbond de kosten voor deelname aan een opleiding. Limburg Handbal vergoedt 50% van de kosten voor de genoemde opleiding aan de club bij overlegging van een certificaat of diploma voor de complete opleiding. Hiertoe stuurt de vereniging een factuur met specificatie aan Stichting Platform Limburg Handbal 2.0.