Beach Handball wordt in Limburg nog niet intensief gespeeld. Dit in tegenstelling tot de rest van Nederland, waar de breedtesportcompetitie en de prestatieve Beach Tour in de zomermaanden floreert.

Limburg Handbal bekijkt samen met de verenigingen en het Nederlands Handbal Verbond hoe deze handbalvorm in onze provincie kan groeien. Vanaf de D-jeugd is Beach Handball technisch een goede aanvulling op zaalhandbal. Het beschikbaar krijgen van beachvelden én het opleiden van trainers en scheidsrechters bij clubs is een speerpunt in de zomermaanden.

Beach Handball Introductie Toernooi

Met het organiseren van het Beach Handball Introductie Toernooi wil het Nederlands Handbal Verbond verenigingen in staat stellen om hun leden, begeleiders, ouders/verzorgers en bestuursleden kennis te laten maken met Beach Handball en het organiseren van een kleinschalig toernooi. Tijdens het kleinschalige toernooi worden de basisprincipes van Beach Handball behandeld door een NHV Beach Handball Coach en gaat men aan de slag in de praktijk.

Lees hier meer over het Beach Handball Introductie toernooi en hoe je kosteloos een Beach Handball Introductie Toernooi kunt aanvragen.

Kijk hier voor alle informatie over Beach Handball in Nederland