BFC kijkt terug op een geslaagd NK Rolstoelhandbal in Beek

Zondag 16 juni 2019 was Handbalvereniging BFC de gastvereniging en organisator van het NK rolstoelhandbal 2019. Dit in samenwerking met de Provincie Limburg, de gemeente Beek, platform handbal2.0, NHV en sportlandgoed De Haamen. Tijdens dit unieke evenement, dat voor de 3keer werd gehouden,  kwamen de beste vier rolstoelhandbalteams van Nederland in actie. Alle deelnemende teams kwamen van ver: Quintus 1 en Quintus 2 reisden af vanuit Kwintsheul, CSV vanuit Castricum en SEW uit Nibbixwoud. Gelukkig mochten alle teams genieten van een warm welkom, de gastvrijheid, de koffie, de vlaai en de broodjes van de Limburgse Handbalvereniging BFC.

Het eerste fluitsignaal van het scheidsrechterskoppel Koldobieke Ramos en Tim Dijks klonk om 11.00 uur. CSV won van SEW en Quintus 2 wist broertje Quintus 2 te verslaan. Na de poulewedstrijden werd er een pauze ingepast alvorens de finales gespeeld werden. Gedurende deze pauze speelde het rolstoelhandbalteam van BFC een demonstratiewedstrijd tegen het Belgische Wheelchair Beine Liege, het universiteitsteam uit Luik.

Finale

De kleine finale werd vervolgens gespeeld door SEW/Boxtel tegen Quintus 1. Quintus kwam uiteindelijk als sterkste uit de strijd met een ruime overwinning van 13-3 op SEW. De finale werd een meer dan spannende wedstrijd die menig toeschouwer tot nagelbijter heeft verdoemd. Uiteindelijk wist CSV het team Quintus 2 met 12-5 te verslaan en mag zich daarmee een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

De heren Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg en wethouder Ralph Diederen reikten samen met coördinator G-handbal van het NHV mevrouw Henne van Es, de prijzen uit aan de spelers en aan het scheidsrechterskoppel Ramos en Dijks.