Peter Verjans toernooi | 31 aug- 1 sep

zaterdag 31 augustus
Sporthal de Haamen, De Haamen 1 Beek
http://www.hvbfc.nl

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 organiseert Handbalvereniging BFC de 18e editie van het Peter Verjans Toernooi. Ook dit jaar verwelkomen ze in Beek heren- en dames B-jeugd teams uit Nederland en België.

Jeugdteams uit Nederland en België

Het deelnemersveld bij de dames wordt dit jaar gevormd door de B-teams van V&L, SEW, Velo, Snelwiek, VOC, Internos, ZAP, Hellas, Quintus en uiteraard BFC. Bij de heren komen de B-teams van Hasselt, Snelwiek, Hellas, Quintus, Aalsmeer en natuurlijk BFC. Meer informatie over de poule-indeling, het wedstrijdschema en de uitslagen wordt gepubliceerd via de Facebook pagina van het Peter Verjans Toernooi en de website van BFC.

Inspiratiebron voor talent

Het idee voor de organisatie van een voorbereidingstoernooi voor de B-jeugd is ontstaan na het onverwachte overlijden van handballegende Peter Verjans in 2001. Peter was niet alleen als handbal ‘professor’ en veelvoudig international, maar zeker ook als mens, één van de stuwende krachten achter het succesvolle (jeugd)handbal in Beek. Bij zijn overlijden wist handbalvereniging BFC wat haar te doen stond: het handbalerfgoed en de handbalvisie van Peter op een zo goed mogelijk manier voortzetten en uitbouwen. Precies een jaar ná zijn overlijden werd het eerste Peter Verjans toernooi voor B-jeugd teams gespeeld. Inmiddels heeft het toernooi een prominente plek op de handbalkalender ingenomen.

Vrije toegang

Het toernooi is vrij toegankelijk voor alle supporters en geïnteresseerden. Loop dus gerust Sporthal De Haamen binnen om een kijkje te nemen!

Agenda overzicht