Beweegproeverij: Sport- en Speldag

zaterdag 15 juni
Adelante Hoensbroek, Zandbergsweg 111, Zandbergsweg 111 Hoensbroek
Op 15 juni van 10.00 tot 14.00 uur organiseert Adelante in samenwerking met ‘Iedereen Kan Sporten’ een Beweegproeverij🤩.

Sporten die aanwezig zijn: o.a. boccia, waterbasketbal, rolstoelhandbal, handbiken, aangepast zeilen, judo, handboogschieten, (schuif)tafeltennis, rolstoeldansen, framerunning, mindfulness, duiken, zitbadminton, walking football en nog veel meer!

Daarnaast zijn er ook diverse organisaties aanwezig die expertise en/of aanbod hebben voor mensen met een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan Stichting Onbegrensd Avontuur en 2KERR.

 

HV BFC Rolstoelhandbalteam is aanwezig tijdens de Beweegproeverij met een informatie stand, maar zullen ook een clinic verzorgen om het rolstoelhandbal onder de aandacht te brengen.
Wat is rolstoelhandbal?
Rolstoelhandbal is in basis gelijk aan het reguliere handbal waarbij het spel alleen gespeeld wordt vanuit sportrolstoelen (beschikbaar bij BFC).
Er wordt gespeeld met een team bestaande uit 6 spelers waarbij minimaal 1 vrouw in het veld hoort te staan. Het is dus een gemengde sport. Minimale leeftijd is 16 jaar.
Deelnemers zijn in basis mensen met een lichamelijke beperking echter sporters die vanwege een (langdurige) blessure, denk hierbij aan enkel, knie of heup, kunnen ook deelnemen. Denk hierbij ook aan sporters die vanwege leeftijd niet meer kunnen deelnemen aan het reguliere handbal.
👇
Kom gerust eens kijken bij Adelante op 15 juni of neem contact op via rolstoelhandbal@hvbfc.nl of met coördinator Ivo Kusters 06-51374907 wat BFC voor u kan betekenen. Denken in kansen, niet in beperkingen👊

Agenda overzicht