Talentontwikkeling in het Limburgse handbal vindt plaats bij het RTC Handbal Limburg en vervolgens het Topsportbegeleidingsprogramma voor 16-19 jarige toptalenten onder verantwoordelijkheid van Limburgse Topsportverenigingen.

RTC Handbal Limburg


In maart 2018 is het Regionaal TrainingsCentrum Handbal (RTC) Limburg gestart. Binnen het RTC krijgen de beste Limburgse handbaltalenten een topsportprogramma aangeboden in combinatie met de trainingen bij hun vereniging en LOOT-onderwijs.

Een talent kan worden geselecteerd voor het RTC als het deelneemt aan het programma van een van beide Limburgse handbalscholen. Via het RTC kan de deelnemer tijdens de NHV-scoutingdagen (in januari of mei) geselecteerd worden voor een nationaal jeugdteam van Oranje.

Het RTC Handbal Limburg werkt onder supervisie van NHV-talentcoach Edwin Janssen in nauwe samenwerking met Limburg Handbal en Topsport Limburg. Technische training, fysieke training en testen, workshops voeding en mentaal volgens de leerlijnen van NOC*NSF zijn onderdeel van het programma. Met dit volwaardige en onafhankelijke RTC-programma is Limburg voorloper in Nederland geworden. Tijdens seizoen 2018-2019 heeft het RTC Handbal Limburg circa 24 talenten, die zich voorbereiden op de scoutingdagen van NHV voor selectie van

Topsportbegeleiding


Limburg Handbal biedt in samenwerking met de Limburgse topsportverenigingen en Topsport Limburg is er een volwaardig Topsportbegeleidingsprogramma opgesteld om de Limburgse talenten de mogelijkheid te geven, als vervolg op het RTC, in de leeftijd van 16 – 19 jaar zich verder te ontwikkelen en daardoor het spelniveau van de Limburgse topsportverenigingen hoog te houden.