Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Goalcha bij CIOS Action Day | 15 april in Sittard

april 15 @ 08:00 - 15:00

Op maandag 15 april 2019 organiseert CIOS Sittard-Venlo de Action Day in de Sportzone in Sittard. CIOS brengt op die dag docenten bewegingsonderwijs uit Limburg en Zuidoost-Brabant bij elkaar, geeft algemene CIOS-informatie en docenten kunnen deelnemen aan workshops.

De workshops geven een beeld van het CIOS, bevorderen de deskundigheid van de docent en bieden handreikingen voor de eigen lessen bewegingsonderwijs. Met 15 verschillende workshops wil het CIOS beweegkennis delen en net even anders doorgeven. Gastdocenten en CIOS-docenten leveren hierbij hun enthousiaste en vakspecifieke bijdrage.

Een van de workshops staat in het teken van GOALCHA. GOALCHA is een andere manier van spelen met een bal. Het draait allemaal om de GOALCHA-bal. Een zachte bal met vele voordelen: makkelijk te vangen, makkelijk vast te pakken en het bevordert samenspel, want stuiteren kan niet! Het concept richt zich op samen plezier beleven, op je eigen niveau mee kunnen doen en je op verschillende vlakken ontwikkelen (zoals balvaardigheid, samenspel, mikken, treffen, jongleren). Iedereen kan meedoen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht, motorische en technische vaardigheden. Daarnaast is GOALCHA overal te spelen! Op het schoolplein, in de gymzaal, op straat etc.

De workshop begint met een korte presentatie over wat GOALCHA inhoudt, daarna gaan de deelnemers actief aan de slag om het zelf te ervaren en maken.

Workshopleider: Marieke Kalverda (Nederlandse Handbal Verbond)

Gegevens

Datum:
april 15
Tijd:
08:00 - 15:00
Website:
https://leeuwenborgh.nl/cios/action-day-2019